Helyzetjelentés

A behelyezett fák egy hét után bepenészesedtek. Így kivettem újra letusoltattam, majd kisütöttem főzés helyett -nem volt szívem kidobni őket, kaptak még egy esélyt- és most nem lógott bele egyik se kicsit sem a vízbe. De sajnos pár nap múlva ismét ugyanazt produkálták . Így szőlőtőke /vagy vasfa/ fog belekerülni. És biztos ami tuti alapon a szellőző rést is növelni fogom.

A növények jól bírják benne, szeretik a helyüket, napi 1x spriccelve vannak.

A agyaggolyóból a 6 liter kevésnek bizonyult így  még nem költözhető a “lakás”, mivel így a golyók nagyrészt lebegnek,  ha erre ugranak könnyen alámerülhetnek .

Viszont a legutóbbi bejegyzésem óta került bele 2 búvóhely és pár dunai kő. A fenti problémák korrigálása után végre valahára jöhetnek a lakók.

És amiről még nem beszéltem: az élő eleség folyamatos biztosítása. Egy kis házi tenyészet, önellátásra. De ez legyen a következő bejegyzés témája.

Költségvetés

Na, lásuk  amivel még adós maradtam: a jelen állapotnak eddigi kiadásait ( kb. 6-10 l golyón kívül más tétel nem is jön már hozzá).

És láss csodát, 14.000- Ft-om van benne, rengeteg izgalom, élmény és egy nem is olyan rossz; hátterezett – berendezett,vízfolyásos, növényesített  és nem utolsó sorban, saját elképzeléseim által megtervezett terrárium tulajdonosa lettem. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a szőlőtőke pl. otthonról lesz, a bújókát kaptam ajándékba (ezúton is köszönöm 🙂 ). A szivattyút, és hozzá a szilikoncsövet egy halastól oroztam el  (örök hálám érte :D). A kis köveket a Dunán szereztem, ahogy a száraz levelek és fakérgek is saját gyűjtésűek.  Szóval van egy csomó apróbb és komolyabb tétel, amin egy kis nyitott szemmel – füllel járással, kapcsolatokkal, kreativitással simán bárki le tud faragni.

Én csak bátorítani tudok mindenkit terrárium készítésre – hátterezésre!

Sok sikert, és sok örömet Nektek is hozzá!

2 thoughts on “Helyzetjelentés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.