Lassan, de biztosan !

A repedések megerősítésére szolgáló üveglap és a felező is beragasztásra került! A ragasztandó felületeket ez esetben is teljesen tisztára töröltök alkoholos vattával is. Célszerű egy olyan helyen nekiállni ezeknek a javítási műveleteknek ahol napokig nincsenek útban, hogy biztosítva legyen számukra a min 24 h teljes zavartalan, mozgatásmentes megkötési idő!

A leválasztó üveglapunk derékszögben való tartását -mint látjátok a lenti képeken- 2 db vízzel teli palack segített megoldani. Míg a felesleges szilikon utólagos eltávolíthatóságához maszkolószalagot használtunk. A száradás után egy pengével való végigvágás után egy mozdulattal így eltávolítható lett    – Ezt a módszert egy kedves akvarista ezermester ismerőstől lestem el /http://halorxxl.blogspot.hu/ / 🙂 remélem nem veszi zokon…

P1140763

P1140766

Még mielőtt nekiállnánk a terrárium hátterezésének több paramétert is érdemes végiggondolni.

Amit nem árt még a legelején tisztázni:

-hol lesz a helye, lesz körülötte fal, bútor, stb.

-honnan lesz megvilágítva, kap-e természetes fényt

-az ajtaja, hogy és honnan fog nyílni, hova kerül (esetünkben még ezután kerül kialakításra)

-a megfelelő aljzatvastagság helybiztosítása

-szellőzőnyílások helye és mérete

-a technika helye illetve hogy mi lesz az: csobogó, szökőkút, tavacska, hideg párásító stb.

-végül de nem utolsó sorban a kis kedvenceink természetes élőhelyének illetve viselkedésének sem árt utána olvasni a háttér kialakítása előtt.

Ha mindezeket végiggondolva megvannak a válaszok, érdemes leskiccelni nagyjából méretarányosan, több nézetbe, hogy hogyan fog kinézni.

Reklámok