A 4. terráriumom hátterezése, berendezése

A cementes háttér is nagyon szép, meg jó, könnyen takarítható; egy nagy hátránya viszont van, hogy arra utólag nem lehet növénytartó helyeket kialakítani, míg egytermészetes borításúba annyit tűzöl, amennyit csak akarsz. 😀 Ami még megfogott benne – az újabb kihíváson kívül- hogy még természet közelibb terráriumot lehet a segítségével készíteni. A mostani terráriumnak még az is az újítása, hogy palaköves csobogó ékesíti egy kis elkorhadt fatörzset mintázó tavacskával.

Az új módszer nagyon egyszerű, a hátér domborzatát a cementesnél megszokottan hungarocellből és purhabból alakítjuk ki, majd erre egy vékony szilikon réteget viszünk fel, amit azután megszórunk tőzeggel. Amire figyelni kell, hogy a szilikon réteg legelább 3 mm vastag legyen, hogy bele tudjon tapadni a szerves borító anyag, illetve egyszerre csak 1 tenyérnyi területet célszerű beszilózni, mert gyorsan  bőrösödik és akkor már nehezebb belenyomkodni a borítást. A borító anyag lehet rostos moha tőzeg (mi Novobaltot használtunk), kókuszrost, fakéreg, háncs stb., a lényeg hogy lassú lebomlású legyen.

A szilikonból mi barnát választottunk, mert ha véletlenül lekopna róla a tőzeg, akkor az nem olyan szembetűnő, mintha fehér vagy átlátszó szilóval dolgoztunk volna. A kész háttérbe bármikor tudunk vékony drótokat tűzni, amivel a növényeket feltudjuk fogatni, illetve ha egy virágcserepet beburkolunk valamilyen takaróanyaggal, akkor azt is bármikor rátudjuk tűzni a háttere.
A vízzel tartósan érintkező részeken természetesen megmaradtunk a jól bevált cementes takarásnál.

 

Na, de lássuk a képeket:

 

Jelenlegi lakók: Phyllobates vittatus csapat

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s